Hoe kies ik de best passende deurwaarder?

Er zijn in Nederland ongeveer 150 deurwaardersbedrijven actief waar 800 deurwaarders werken. Hoe kies ik de best passende deurwaarder voor mijn zaak? In de basis kunnen alle deurwaarderskantoren in Nederland u ondersteunen bij incasso en juridisch advies. Wel zien we steeds vaker dat deurwaarders zich specialiseren in bepaalde klantgroepen en type vorderingen. Het is dus voor u belangrijk om te bezien met welke deurwaarder u het best geholpen bent.

Specialisatie

Een gebruikelijke specialisatie van deurwaarderskantoren:

 • Bulk incasso of maatwerk

Met name de grote deurwaardersbedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd in zogenaamde ‘bulkincasso’. Het gaat hierbij dan om grote aantallen vorderingen. Veelal lagere bedragen en meestal vorderingen op particulieren. Deze kantoren zijn er helemaal op ingericht om (vaak tienduizenden vorderingen per jaar) efficiënt te incasseren. Grote kantoren richten zich op de tevredenheid van grote banken, telecombedrijven en web verkopers.  Zij zijn in het algemeen minder goed in het leveren van maatwerk aan mkb bedrijven of zzp-ers die veel minder vorderingen uit handen geven. Ook het geven van advies op incasso of juridisch gebied komt bij kleinere kwaliteitskantoren vaak beter uit de verf.

 • Nationale of internationale vorderingen

Sommige deurwaarderskantoren hebben de mogelijkheid om ook internationaal vorderingen te incasseren. Zij hebben dan vaak afspraken met internationale partners of draaien zelfs mee in een internationaal netwerk. Kijk hier dus naar als u met enige regelmaat vorderingen op debiteuren uit het buitenland heeft.

 • Huurincasso

Het incasseren van huurvorderingen is een specialisme ‘an sich’. Dat komt enerzijds omdat hier heel specifieke wetgeving van toepassing is. En anderzijds omdat maatwerk, zeker bij een gerechtelijke procedure, meer regel dan uitzondering is. In het algemeen blijkt dat kleinere kantoren met een duidelijke regionale focus zich beter onderscheiden op dit type vordering dan de grote kantoren. Al zijn er ook grote deurwaarderskantoren die voor grote woningcorporaties werken.

 • Advocatuur

Advocaten en deurwaarders hebben een duidelijk verband. Op het moment dat een advocaat daadwerkelijk gaat procederen heeft hij een deurwaarder nodig die de dagvaarding hiervoor uitbrengt, het vonnis betekent en eventueel beslag legt. Dat kan daarbij gaan om incassozaken met een groot financieel belang. Maar ook om zakelijke geschillen tussen bedrijven die voor de rechtbank worden uitgevochten. Er zijn verschillende deurwaarderskantoren die hun dienstverlening volledig richten op de advocatuur. De advocaat wordt dan bijgestaan met inhoudelijke ondersteuning bij het opstellen van officiële stukken en een soepel proces naar de rechtszaak toe.

Regionale bekendheid

Naast het type vordering dat u overdraagt en het soort organisatie dat u bent is het van belang om te kijken naar de regionale aanwezigheid van het kantoor. Regionale kantoren kennen vaak debiteuren van eerdere procedures en spreken (vaak letterlijk) uw taal en die van uw debiteur. Dat helpt natuurlijk om tot oplossingen te komen. Het inschakelen van een deurwaarderskantoor uit Amsterdam voor een vordering op een debiteur uit Twente leidt niet altijd tot het beste resultaat.

Yuridis deurwaarders

De deurwaarders die bij Yuridis zijn aangesloten zijn te typeren als kleinere en middelgrote kwaliteitskantoren. Zij zijn gespecialiseerd in zakelijke vorderingen vanuit het mkb en zzp en het geven van advies op incasso- en juridisch gebied. Daarnaast hebben verschillende kantoren specialisaties in huurincasso, internationale vorderingen en/of de advocatuur. Er is altijd een kantoor gevestigd in uw regio. Voor effectieve incasso is het belangrijk dat uw incassopartner uw regio (en die van uw klanten) goed kent. Het is dus een slimme zet om voor het uitbesteden van incasso een lokale partij te kiezen. Zij kent immers de mores van de regio en praat (letterlijk) de taal van uw debiteur. Kijk hier welk kantoor voor u het best passend is.

Wij helpen u graag!

 • Snel inzicht in de incasso mogelijkheden
 • Advies bij (dreigende) juridische conflicten
 • Direct een specialist inschakelen
Bel met de adviesbalie
085 - 488 53 51
Beschikbaar vanaf
Neem contact op
Nu via WhatsApp
06 - 531 11 721

De adviesbalie is 7 dagen per week bereikbaar

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
08:00-20:00 uur
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
08:00-20:00 uur
12:00-16:00 uur
12:00-16:00 uur
Gesloten

Gratis Advies

Informatie aanvraag banner

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 256 MB.
  Voeg eventueel een of meerdere document(en) toe
  Privacyverklaring*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden.

  Voordelen Yuridis

  • 7 dagen per week bereikbaar

   Ook 's avonds en in het weekend
  • Yuridis klantbelofte

   Wij zetten ons maximaal in om u vooruit te helpen
  • Overal in Nederland

   Het meest uitgebreide deurwaardersnetwerk van Nederland
  • Voor en door ondernemers

   Onze partners zijn zelf ondernemers en kennen uw uitdagingen
  • Transparantie

   In proces, kosten en resultaat. U weet vooraf waar u aan toe bent.
  • Klantbeoordelingen

   Beoordelingen op basis van klantervaringen

  Er zijn deurwaarders gevonden.

  Klik hier voor de resultaten.